Ajax heeft eerste zege te pakken

Ajax heeft in de Champions League zijn eerste zege te pakken in groep G. In de Arena werd Auxerre met 2-1 verslagen.

De Amsterdammers waren vast van plan de supporters waar voor hun geld te geven.

Met verfijnd combinatievoetbal werd de aanval gezocht en ook al ging het vaker fout dan goed, áls het een keer lukte, was het direct prachtig om te zien.

Pegel De Zeeuw

Al in de zevende minuut had Rasmus Lindgren na een vloeiende aanval moeten scoren. Zijn inzet werd gestuit, maar in de rebound schoot Demy de Zeeuw snoeihard raak.

Pal voor rust deed Ajax er nog eens een schepje bovenop. Een kundig hakje van De Zeeuw leidde een vloeiende aanval in en via Miralem Sulejmani en Mounir El Hamdaoui scoorde Luis Suarez de 2-0.

Ajax met tien man

Ajax ging met dezelfde aanvallende intenties de tweede helft in en het kreeg ook kansen op de 3-0. In de 55ste minuut kantelde echter de wedstrijd.

Auxerre, dat zich nauwelijks had laten zien, ging ineens via Dennis Oliech alleen op de keeper af. André Ooijer trok op tijd aan de rem en voorkwam ten koste van een rode kaart mogelijk een treffer.

Zijn actie bleek echter waardeloos toen Valter Birsa de toegekende vrije trap binnenkrulde.

Een moeilijk half uur volgde, waarin er bij Ajax weinig goed ging en Auxerre volop aanviel. Oliech was vaak dicht bij 2-2 en in de slotfase kreeg hij de bal in het net. Dit deed hij echter met zijn hand, wat hem zijn tweede geel opleverde.

Eerste Nederlandse zege in twee jaar

De zege op Auxerre betekende de eerste zege in twee jaar van een Nederlandse club in het hoofdtoernooi van de Champions League. Op 22 oktober 2008 won PSV thuis van Olympique Marseille (2-0).