NOS VoetbalAangepast

KNVB doet Bayern München voorstel

De KNVB heeft contact gezocht met Bayern München.

De bond heeft de club een voorstel gedaan naar aanleiding van de gesprekken over Arjen Robben en de berichtgeving rond Mark van Bommel.

De KNVB wilde inhoudelijk niets prijsgeven over het voorstel.

De bond en Bayern leven in onmin met elkaar sinds Robben geblesseerd van het WK terugkwam. Onlangs keerde Van Bommel eveneens met een kwetsuur terug van een interland.

Van Gaal kiest geen partij

Trainer Louis van Gaal nam tijdens de wekelijkse persconferentie van Bayern geen stelling in. "Het bevalt me niet", zei hij. "Maar ik kan er niets aan veranderen."

"Trainers, spelers, artsen, clubs en nationale voetbalploegen hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid", vervolgde Van Gaal. "Vooral de verantwoordelijkheid van een speler wordt nog wel eens vergeten."

De oefenmeester liet Van Bommel en Daniel van Buyten direct na de nederlaag tegen Borussia Dortmund naar hun nationale voetbalploeg vertrekken. Ze hoefden niet eerst naar München, maar keerden woensdag wel geblesseerd terug.

"Als ik een speler vertrouwen geef, moet hij dat ook teruggeven", zei Van Gaal. "Dat geldt ook voor de nationale bonden. We moeten altijd goed samenwerken."

Interview met Rummenigge

De NOS gaat op bezoek bij Bayern München voor een interview met Karl-Heinz Rummenigge. Het gesprek van Jack van Gelder met de voorzitter van Bayern komt zaterdag online.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl