NOS NieuwsAangepast

Balkenende: dood militairen was dieptepunt

Premier Balkenende beschouwt de dood van Nederlandse militairen in Irak en Afghanistan en de gevallen van zinloos geweld als de dieptepunten van de acht jaar van zijn premierschap.

Als hoogtepunten noemde hij de hervormingen in de sociaal-economische sector, zoals de herziening van het zorgstelsel en de WAO. Ook vindt hij dat Nederland in internationaal opzicht goed heeft gepresteerd.

Verder zei hij dat hij met veel voldoening terugkijkt op de acht jaar dat hij premier was van Nederland.

"Beetje weemoed"

Balkenende heeft vandaag zijn laatste werkdag op het Binnenhof. Morgen draagt hij zijn taken over aan Mark Rutte. De premier neemt "met een beetje weemoed" afscheid van het Binnenhof.

CDA-jongeren hebben hem vanmiddag bij het Torentje uitgezwaaid. Als afscheidscadeau boden ze hem ruim 50.000 berichten aan van mensen die hem wilden bedanken.

De bedankjes zijn verzameld via een website. Balkenende, premier sinds mei 2002, heeft morgen zijn laatste werkdag. Dan draagt hij zijn dossiers over aan Mark Rutte.

Vleugeldeuren

Balkenende reed vanochtend in een sportauto naar Den Haag. Die rit was een verrassing van zijn ambtenaren.

De snelle wagen, een Mercedes met vleugeldeuren, verscheen vanochtend bij autoliefhebber Balkenende voor de deur in Capelle aan de IJssel. Hij mocht er zelf in naar Den Haag rijden. De premier sprak van "een fantastische rit" en zei dat hij altijd al graag in zo'n auto had willen rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl