NOS NieuwsAangepast

Paul Verhoeven werkt ook aan film noir

Regisseur Paul Verhoeven werkt aan een donkere, duistere film over drugsgeweld in Mexico, een thema dat het afgelopen jaar steeds actueler is geworden na de vele drugsdoden in het land. Het wordt een zogenoemde film noir.

"Er zit veel geweld in, maar ook seks en het is hard en koud", zegt Verhoeven in een interview met NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal. "Je kunt het vergelijken met de oude James Cagney-films uit de jaren 30, maar dan omgezet naar 2010."

Wat de titel van de film wordt, is nog niet duidelijk. Op dit moment wordt het script herschreven en dat is nog zo'n twee maanden werk. Daarna ligt het aan de financiering en de casting hoe lang het gaat duren voordat de film daadwerkelijk kan worden opgenomen. Het is ook nog mogelijk dat het project helemaal niet doorgaat.

Couperus

Deze zomer zei Verhoeven in het programma Zomergasten dat hij bezig is met de verfilming van De Stille Kracht' van Louis Couperus.

De films bevinden zich volgens de regisseur in hetzelfde stadium. Ook voor de film naar "De Stille Kracht' wordt het script nog geschreven. Dat wordt gedaan door Gerard Soeteman die al decennialang met Verhoeven samenwerkt. Ze maakten samen onder meer 'Soldaat van Oranje'.

Mochten beide projecten doorgaan dan wil Verhoeven zich eerst richten op de film noir en daarna op 'De Stille Kracht'.

Bezuinigingen

In het interview met de NOS gaf Verhoeven ook nog zijn mening over de plannen van het nieuwe kabinet. Hij vindt dat de voorgenomen bezuinigingen op cultuur neigen naar een fascistisch denken.

Volgens Verhoeven lijkt het in de plannen van het kabinet alsof kunst geen enkele waarde heeft, geen bijdrage levert aan de economie. Verhoeven zelf noemt kunst graag "een plaatsvervanger van God".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl