NOS SportAangepast

Van Gelder weg om "medische redenen"

Ringenspecialist Yuri van Gelder is door Hans Gootjes uit het WK-team gezet.

De topsportmanager liet op een speciaal belegde persconferentie weten dat er "medische redenen van persoonlijke aard" aan ten grondslag liggen.

Gootjes wilde om privacy-redenen hier niet verder over uitwijden. Wel gaf hij aan dat hij "het teambelang niet in het geding kon laten komen".

Gootjes sprak 's middags al van "zwaarwegende redenen" die het rechtvaardigden Van Gelder terug te trekken. Pas zes uur later volgde de magere toelichting.

's Middags zou er een officieel persmoment zijn met de volledige Nederlandse mannenturnploeg. Van Gelder ontbrak daarbij. Nadat de turners hadden plaatsgenomen gaf Gootjes zijn eerste korte verklaring waarna de hele ploeg meteen weer Ahoy' verliet.

Rentree na schorsing

Van Gelder, de wereldkampioen van 2005, maakte vorige maand zijn rentree nadat hij een schorsing van ruim een jaar wegens cocaïnegebruik had uitgezeten. Ondertussen kickte hij af in een Schotse kliniek.

Op de mondiale titelstrijd, die zaterdag van start gaat, zou de 27-jarige turner zijn rentree op het allerhoogste podium maken. Bij een wereldbekerwedstrijd in Gent won hij begin september al weer goud op ringen, en dus waren er vooruitzichten op een medaille bij de WK.

Hangen en Wurgen

Woensdagavond zendt de NOS om 20.30 uur op Nederland 3 een documentaire uit over Yuri van Gelder. Verslaggever Vlado Veljanoski volgde de afgelopen acht maanden de eenzame strijd van de turner op weg naar zijn terugkeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl