NOS NieuwsAangepast

NS: winterdienstregeling werkt

De proef van vandaag met een speciale winterdienstregeling is volgens de NS en ProRail goed verlopen. De test toonde aan dat de dienstregeling kan worden omgezet als extreme weersomstandigheden daarom vragen, zeggen NS en ProRail.

Afgelopen winter werd door het extreme weer het hele treinverkeer een paar keer stilgelegd. Om dit te voorkomen hebben de NS en ProRail geïnvesteerd in technische aanpassingen van treinen en het plaatsen van wisselwarmers.

Pendeltreinen

Ook is er een speciale winterdienstregeling ontworpen, die in kan worden gezet bij extreem winterweer. Deze dienstregeling moest volgens de NS en ProRail getest worden en dat is vandaag gebeurd.

De proef van vandaag hield in dat de treinen tussen tientallen stations pendelden. Zo wordt voorkomen dat vertragingen zich over het hele land verspreiden.

Reisplanner

De NS heeft geprobeerd om het de reizigers vandaag zo aangenaam mogelijk te maken. Zo werd extra personeel ingezet om vragen van reizigers te beantwoorden en werden op de grote stations koffie, thee, soep en gevulde koeken uitgedeeld.

Eén ding ging tijdens de proef niet helemaal goed: de reisplanner van de NS was een groot deel van de dag niet bereikbaar. Volgens de NS waren de meeste reizigers desondanks goed voorbereid op de proef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl