NOS NieuwsAangepast

Toch trouwen op 10/10/10

Hoewel het anders niet mogelijk is, kan er vandaag toch in een aantal gemeenten getrouwd worden. In grote steden als Utrecht, Amsterdam en Den Haag staan vandaag huwelijken gepland, voor koppels die de bijzondere datum 10/10/10 in hun trouwboekje willen hebben staan.

"Door de overweldigende populariteit van eerdere bijzondere trouwdata hebben we besloten dat trouwlustigen nu ook op zondag kunnen huwen", legt een woordvoerder van de gemeente Den Haag uit.

Minder populair

Toch is de tiende dag van de tiende maand van het tiende jaar minder populair als trouwdatum dan zijn voorgangers 08/08/08 en 09/09/09. De huwelijksgolf is ditmaal een stuk kleiner, omdat de zondag geen gebruikelijke trouwdag is in Nederland.

Vorig jaar werden er in Utrecht 21 huwelijken gesloten op 09/09/09, tegenover acht huwelijken dit jaar. In Den Haag is de verhouding zelfs 32 tot 3. Voor Amsterdam geldt 28 bruiloften vorig jaar, tegenover zes dit jaar.

In het Vlaamse plaatsje Tienen wordt er op 10/10/10 ook meer getrouwd dan normaal. In het historische stadje zijn verder tal van activiteiten georganiseerd ter ere van de bijzondere datum en het getal tien. Het startschot luidde om 10.00 uur.

Millenniumbaby

De datum is gewild bij toekomstige ouders, die hun kind geboren willen laten worden op deze dag. De geboorte van een kind is alleen niet zo makkelijk te plannen als een bruiloft. Volgens een woordvoerder van het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer wordt er niet gedaan aan 'wens-verloskunde'.

In het jaar 2000 deden velen een poging een millenniumbaby op de wereld te zetten. Daarbij was het de kunst het kind geboren te laten worden om 00.00 uur 's nachts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl