NOS VoetbalAangepast

Oranje doet plicht tegen Moldavië

Het Nederlands elftal heeft ook zijn derde duel in de kwalificatie richting het EK van 2012 gewonnen. Moldavië werd in Chisinau met 1-0 verslagen.

Simion Bulgaru deelde na anderhalve minuut een Moldavisch plaagstootje uit. Daarmee was de dadendrang van de thuisploeg ook wel beschreven. Oranje had het alleenrecht op de bal en zocht geduldig, maar in een behoorlijk tempo, naar openingen.

Na een kwartier werd er één gevonden. In het overvolle centrum bediende Wesley Sneijder Klaas-Jan Huntelaar.

Diens schot werd verwerkt door Stanislav Namasco. Uit de corner die volgde, kopte Huntelaar de bal net over. Nog voor rust schoot de Schalke-spits op aangeven van opnieuw Sneijder via de paal raak.

Oranje verzuimt duel te beslissen

Met een tweede spits dacht Moldavië na de pauze iets te kunnen forceren. Het was echter vooral een papieren ingreep. Oranje had al snel weer de regie in handen, maar een schot van Sneijder werd fraai uit de kruising getikt door Namascu; John Heitinga kopte de bal uit de aansluitende hoekschop tegen de lat.

Omdat ook Gregory van der Wiel vergat het af te maken, hield Moldavië hoop. Coach Gavril Balint paste nog een aanvallende wissel toe, maar het rendement was met alleen een slap kopballetje van Igor Bagaiov nihil.

De thuisploeg bleef het op goed geluk proberen, maar verdedigend gaf Nederland eigenlijk niets weg. In de slotfase werd ieder risico vermeden en werd de 1-0 probleemloos over de streep gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl