NOS NieuwsAangepast

Koningin geeft banket weg na afzegging Yudhoyono

Koningin Beatrix heeft een goed plekje gevonden voor het eten en de bloemen die niet meer nodig zijn nu president Yudhoyono verstek laat gaan voor het staatsbezoek.

Het Koningshuis twitterde gisteravond: "Enkele bejaardenhuizen en hospices blij gemaakt met bloemen staatsbezoek Indonesië. Leger des Heils met deel van staatsbanket."

Het paleis had deze week alles in gereedheid gebracht voor het staatsbezoek van de Indonesische president Yudhoyono. Maar door een dreigende arrestatie in Nederland blies het staatshoofd van de archipel het bezoek te elfder ure af.

Vereerd

Het staatsbanket en bossen bloemen waren al besteld. Dus besloot het Koningshuis het banket weg te schenken aan het Leger des Heils.

De bloemstukken werden aangeboden bij rusthuizen en hospices in de buurt van Den Haag. Zo kreeg Margreet Eriks, coördinator van het Haags Jacobs-hospice gisteren een telefoontje waarin een medewerker van Noordeinde een bloemstuk aanbood.

"We waren heel erg vereerd. Prachtig", reageert Eriks. De bos bloemen wordt vandaag geleverd en krijgt een plaatsje in de hal van het hospice, zodat iedereen de koninklijke gift kan zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl