NOS NieuwsAangepast

'Dit nieuws is verschrikkelijk'

Bekenden van Antonie Kamerling reageren geschokt op het nieuws dat de 44-jarige acteur zich van het leven heeft beroofd.

De familie, onder wie echtgenote Isa Hoes en Albert Verlinde, houdt het bij een korte verklaring en "vraagt respect voor het enorme verdriet en verzoekt de media tot uiterste terughoudendheid".

"Dit nieuws is verschrikkelijk", zegt producent Joop van den Ende, die met Kamerling samenwerkte bij de musical 'Sunset Boulevard'. "Antonie Kamerling was een ongelooflijk aardige jongen en een goed iemand."

Van den Ende noemt hem "één van de meest sympathieke collega's". "We zijn zeer geschokt en wensen zijn vrouw, kinderen en familie alle sterkte toe die denkbaar is."

Jean van de Velde

Regisseur Jean van de Velde, die met Kamerling samenwerkte aan 'De Kleine Blonde Dood' en 'All Stars', zegt "verbijsterd" te zijn. "'De Kleine Blonde Dood' was voor ons allebei de eerste grote speelfilm. Die hebben we hand in hand gemaakt. Tegen alle weerstand op, want de gevestigde orde vond begin jaren negentig dat soapacteurs zonder opleiding niet in films mochten spelen."

"Antonie had toen al een enorme uitstraling: hij was in alles de ideale filmacteur", blikt Van de Velde terug. "Het publiek kon zich moeiteloos in hem verplaatsen. Hij was een held, daarom dat ik hem in 'All Stars' Hero heb genoemd."

"Hij was een spontane, open en lieve jongen. Dat hij emotioneel soms tussen uitersten heen en weer slingerde, was bekend. Maar dat het deze dimensie had aangenomen, dat heeft niemand zich gerealiseerd."

GTST

Ook voor veel oud-collega's van 'Goede Tijden Slechte Tijden' komt het nieuws onverwacht. "De rillingen lopen over mijn rug bij het bericht", twittert Bert van der Veer, die Kamerling castte voor de soap.

"Wat een verdriet, ben er stil van", laat medespeler Babette van Veen weten. "Zo'n mooie man met zoveel geluk en succes. Hoe kan zoiets?"

'Koffietijd' onderbroken

De creative producer van GTST denkt een antwoord te hebben. "Juist de meest talentvolle mensen kunnen waanzinnig emotioneel zijn", stelt Olga Madsen.

"Hun fantasie schiet alle kanten op, en soms de verkeerde kant. Zijn grote fantasie was zijn grootste talent, maar dat zat hem soms ook in de weg."

Het RTL-programma 'Koffietijd' is vanochtend onderbroken na het overlijden van Kamerling. Volgens een woordvoerder waren de presentatrices Quinty Trustfull en Loretta Schrijver zo aangedaan van het bericht dat zij de uitzending stopten.

RTL4 zendt vanavond in plaats van Goede Tijden Slechte Tijden een in memoriam uit over Antonie Kamerling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl