NOS NieuwsAangepast

'Ja' Koppejan bij grote meerderheid

Het CDA-Tweede Kamerlid Ad Koppejan zal dinsdag voor het regeer- en het gedoogakkoord stemmen als een grote meerderheid van het CDA-congres morgen voor is.

Hij zei dit gisteravond op een CDA-bijeenkomst in het Zeeuwse Heinkenszand.

Hoe groot de meerderheid moet zijn, zei Koppejan er niet bij. Hij is samen met Kathleen Ferrier een van de twee dissidenten in de CDA-fractie.

Groen licht

In het tv-programma Nieuwsuur zei CDA-partijvoorzitter Henk Bleker dat de kans serieus is dat het congres morgen instemt met de akkoorden. Hij doet die voorspelling op basis van de eerste reacties in zijn partij op lokaal en provinciaal niveau.

Twee weken geleden achtte Bleker de kans op het slagen van de formatie nog fiftyfifty.

Woningmarkt

CDA-prominent Elco Brinkman zal morgen voor stemmen. Brinkman noemt het akkoord verdedigbaar en vindt dat het kabinet een kans moet hebben.

Hij heeft nog wel zorgen over de uitwerking, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur en media. Brinkman was in de jaren tachtig minister van Cultuur. Het nieuwe kabinet zet het mes in de publieke omroep en de kunsten.

Brinkman, die nu voorzitter is van Bouwend Nederland, zegt verder dat de beoogde coalitie de problemen op de woningmarkt erkent en dat er veel wordt geïnvesteerd in de economie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl