NOS NieuwsAangepast

Vermiste Kaylee (7) terecht

Kaylee Geertsma uit Rotterdam is terecht. Het 7-jarige meisje is ongedeerd gevonden bij haar oma in Pernis.

De politie heeft de oma en de moeder van het meisje en nog een derde familielid gearresteerd. Kaylee woont bij haar vader.

De politie besloot vanmorgen een Amber Alert uit te geven omdat Kaylee sinds gistermiddag werd vermist. Toen was ze na school niet thuis gekomen.

Huiszoekingen

De politie begon direct een onderzoek na de melding van de vermissing. Al snel richtte het onderzoek zich op de familie van het meisje. In de loop van de avond en nacht werden vijf huiszoekingen gedaan. Daarbij werd de moeder van het meisje aangehouden.

Kaylee werd echter niet gevonden in een van de vijf woningen. Daarom werd vanochtend besloten een Amber Alert uit te geven. Dat is inmiddels ingetrokken.

Vorige Amber Alerts

Het Amber Alert van vandaag was het vierde sinds de introductie in 2008.

Het vorige Amber Alert was in maart van dit jaar voor de vermissing van de 12-jarige Milly Boele. Zij bleek op de avond van haar vermissing te zijn vermoord door een buurman, de politieagent Sander V.

Het tweede Alert was in 2009 voor de 7-jarige Katja Leendertz. Zij bleek te zijn ontvoerd naar Amerika door haar vader. Daar verblijft zij nog steeds.

Amerika

De eerste keer dat er een Amber Alert uitging was in februari 2009. Toen werd een 4-jarige kleuter uit Rotterdam vermist. Het kind werd al snel teruggevonden.

Het begrip Amber Alert komt uit Amerika. Het is vernoemd naar het Amerikaanse meisje Amber Hagerman uit Texas. Zij werd in 1996 ontvoerd en vermoord.

De Amber Alerts worden via e-mail, MSN en sms gestuurd naar mensen die zich ervoor hebben aangemeld. De berichten kunnen ook als poster worden geprint of op beeldkranten worden getoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl