NOS NieuwsAangepast

Derde aanhouding schietpartij Zoetermeer

De politie heeft gisteravond een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Zoetermeer begin deze maand. Het gaat om een 29-jarige Rotterdammer van Antilliaanse afkomst. De grote steden maken zich steeds meer zorgen over vuurwapengeweld onder Antilliaanse criminelen.

Al eerder hield het rechercheteam twee andere verdachten aan, eveneens van Antilliaanse afkomst. De twee verdachten (beiden 26) werden maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid die de hechtenis van het duo met veertien dagen verlengde.

Bij de schietpartij, die op 5 september plaatsvond bij een partycentrum aan de Van der Hagenstraat, kwam een 22-jarige Rotterdammer om het leven. Tijdens het schietincident was er een feest gaande met zo'n 800 bezoekers.

'Stop the violence'

Eerder deze maand hield Rotterdam nog een spoedberaad over het vuurwapengeweld onder Antilliaanse criminelen. Ook vanuit de Antilliaanse gemeenschap zelf is er de oproep tot een stop van het vuurwapengeweld. Vier landelijke belangenorganisaties begonnen daarom de campagne 'Stop the violence'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl