NOS NieuwsAangepast

Wijffels haalt uit naar Verhagen

In het programma Buitenhof heeft CDA-prominent Wijffels hard uitgehaald naar fractieleider Maxime Verhagen. Volgens Wijffels gaat Verhagen verbeten op zijn doel af en schuift hij alles aan de kant wat voor zijn voeten loopt om met rechts te kunnen regeren.

"Verhagen wil over rechts om te voorkomen dat nog meer kiezers overlopen naar de PVV. Om dat te voorkomen, moet je met ze samenwerken".

Wijffels vindt dat Verhagen "niet chic" is omgesprongen met mensen die veel voor het CDA hebben betekend.

Stapje

Wijffels verwacht overigens niet dat het CDA-congres het kabinet met gedoogsteun van de PVV tegenhoudt. Als de vorming van dat kabinet alsnog mislukt, moet Verhagen volgens Wijffels in ieder geval een stapje terug doen.

Nieuwe leider

"Als deze lijn wordt voortgezet, is Maxime Verhagen de nieuwe leider binnen het CDA", zei Wijffels, die werkte als informateur van het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Bezwaren

Hij heeft al eerder zijn bezwaren geuit tegen de onderhandelingen met de PVV. Volgens hem heeft het CDA niets te winnen bij de samenwerking. "Het is een no-win-situatie", vindt Wijffels. "Er ontstaat een buitengewoon gammele situatie."

Wijffels zegt zichzelf inmiddels niet meer "als iemand die mede-richtinggevend is binnen de partij" te voelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl