NOS NieuwsAangepast

OM vervolgt militair Marco Kroon

Het Openbaar Ministerie stelt strafvervolging in tegen de gelauwerde militair Marco Kroon. Dat hebben bronnen bij het OM bevestigd tegenover de NOS.

Kroon wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de wet Wapens en Munitie. Het betreft vergrijpen waarop minder dan een jaar celstraf staat. Daardoor zou hij na een veroordeling zijn Militaire Willemsorde mogen houden.

Kapitein Kroon kreeg de hoogste militaire onderscheiding vorig jaar voor zijn dappere en doortastende optreden in Uruzgan. Begin dit jaar werd hij verhoord omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij de handel in in cocaïne en wapens in zijn café in Den Bosch.

'Kwaadsprekerij'

Kroon zegt tegen de NOS verbaasd te zijn over het plotselinge nieuws van de vervolging: "Het is vreemd dat ik dit allemaal uit de krant moet vernemen. Ik heb zelf niets van het Openbaar Ministerie gehoord, dus ik weet van niks." Hij ziet de rechtszaak positief tegemoet. "Ik heb het volste vertrouwen erin. Ik heb niks te verbergen."

In maart zei hij te vermoeden dat bezoekers van zijn café in Den Bosch op Tweede Kerstdag iets in zijn drankje hebben gedaan. Ook is hem een maand later spacecake aangeboden.

Minister Van Middelkoop benadrukt dat Kroon pas schuldig is als hij is veroordeeld. Hij mag dan ook gewoon bij Prinsjesdag aanwezig zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl