NOS VoetbalAangepast

FC Twente maakt zich op voor CL

FC Twente maakt dinsdagavond zijn debuut in de Champions League tegen Internazionale. De club uit Enschede is de zevende Nederlandse club die uitkomt in het miljoenenbal. Ajax, Feyenoord, PSV, Willem II, AZ en sc Heerenveen gingen de huidige landskampioen voor.

Het eerste duel van de club uit Enschede in Groep A mag er zijn; titelhouder Internazionale uit Milaan komt op bezoek.

Slechts één keer in de geschiedenis van de Champions League verloor de kampioen van het vorige seizoen zijn eerste wedstrijd. Dat was in het seizoen 1994/1995. Ajax versloeg toen titelhouder AC Milan met 2-0.

De laatste keer dat Twente een tegenstander uit de Serie A ontmoette, was een treffen dat nog altijd prominent terug te vinden is in de historieboeken van de club: FC Twente - Juventus (3-1 in Enschede, 0-1 in Turijn), in de halve finales van de UEFA Cup in het seizoen 1974/1975.

Werder Bremen, Tottenham Hotspur

De andere opponenten in Groep A zijn Werder Bremen (de nummer drie van de Bundesliga vorig seizoen) en Tottenham Hotspur (de nummer vier van de Premier League vorig seizoen). Net als Twente maakt ook de Londense formatie, met Rafael van der Vaart in de gelederen, zijn debuut in de Champions League.

Bij Werder Bremen speelt een oude bekende van de club uit Enschede: Marko Arnautovic. De Oostenrijker kwam na zijn verblijf bij Twente één seizoen uit voor Internazionale waarna hij aan het begin van dit seizoen neerstreek bij de Duitsers.

Ajax

Ajax is na vijf seizoenen terug in de hoogste Europese regionen. De Amsterdammers mogen zich woensdag gelijk verheugen op een historisch affiche: Real Madrid - Ajax. Dat treffen doet gelijk denken aan het seizoen 1995/1996, toen het team van Louis van Gaal de Madrilenen zoek speelden in eigen huis (0-2), met een staande ovatie van het thuispubliek als gevolg.

Het zal echter lastig worden voor Ajax om dat kunstje nogmaals te flikken. De Amsterdammers treden namelijk aan zonder de geschorste topschutter Luis Suarez en verdediger Jan Vertonghen. Daarnaast is de Madrileense sterspeler Cristiano Ronaldo net op tijd fit is voor het treffen.

AC Milan, Auxerre

De andere tegenstanders van Ajax zijn de Italiaanse grootmacht AC Milan (derde in de Serie A vorig seizoen) en de Franse club Auxerre. Milan, met Clarence Seedorf in de gelederen, presteert de laatste jaren wat minder in de Champions League maar is zeker een geduchte tegenstander.

De laatste keer dat Auxerre (de nummer twee in Frankrijk vorig seizoen) in de Champions League actief was, trof het ook een Nederlandse tegenstander. PSV won in het seizoen 2002/2003 met 3-0 in Eindhoven en speelde uit eenmaal met 0-0 gelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl