NOS NieuwsAangepast

Dwangsom voor online ticketbureaus

De Consumentenautoriteit heeft aan vier bedrijven die via websites tickets doorverkopen, een dwangsom opgelegd. Als de bedrijven zich niet houden aan de gestelde eisen, kunnen de boetes van 5000 euro per week oplopen tot een maximum van 100.000 euro per overtreding.

Over de sites waren klachten binnengekomen over hoge prijzen en het feit dat sommige kaartjes achteraf niet geldig blijken te zijn.

De bedrijven moeten hun websites aanpassen omdat op internet extra regels gelden. Zo is de verkoper verplicht te melden dat het om doorverkochte tickets gaat en welk bedrijf achter de website zit. Verder worden kopers onvoldoende geïnformeerd over de mogelijke risico's en de juiste prijs.

De bedrijven die de Consumentenautoriteit op de korrel heeft, houden zich onvoldoende aan deze informatieplicht. Het gaat om de websites 4alltickets.nl, Tickets4events.nl, Budgetticket.nl, Onlineticketshop.nl en Worldticketshop.nl.

Aanpassen

De bedrijven hebben toegezegd deze aanpassingen te zullen doen.

De Consumentenautoriteit heeft al eerder bedrijven aangesproken op het gebrek aan informatie. Hierop hebben de bedrijven hun websites aangepast volgens de regels van de wet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl