NOS SportAangepast

Golfer Kaymer winnaar KLM Open

Martin Kaymer heeft z'n favorietenrol op het KLM Open in Hilversum volledig waargemaakt.

De 25-jarige Duitse golfer, de mondiale nummer zes, zag z'n leidende positie in de vierde en laatste omloop niet meer in gevaar komen.

Na een solide ronde van 66 kwam Kaymer, in augustus de verrassende winnaar van het PGA Championship, uit op 266 slagen (-14), vier beter dan de Paraguayaan Frabrizio Zanotti en de Zweed Christian Nilsson.

Louis Oosthuizen, naast Kaymer de tweede majorwinnaar van 2010 onder de spelers, haalde vrijdag net de cut, klom zaterdag naar de veertiende plaats en schitterde zondag opnieuw met een ronde van 65. Met 271 eindigde hij als vierde.

Nederlandse golfers figureren

Jurrian van der Vaart was verrassend de beste Nederlander na vier dagen. De 24-jarige Almeloër sloot het toernooi af met zijn beste ronde (68) en werd met 279 vijftigste bij zijn eerste optreden op het hoogste Europese golfniveau.

Joost Luiten, die zijn brood verdient op de Europese Tour, kon z'n mislukte derde ronde van zaterdag (75) niet goedmaken. De Bleiswijker ging rond in 71 slagen, kwam daarmee uit op 280 (par) en vond zichzelf terug op de 57ste plaats.

Tim Sluiter, die net als Van der Vaart debuteerde op de Europese Tour, eindigde ook in de achterhoede. De pas 21-jarige Hattemmer hield met zijn totaal van 283 slagen maar acht spelers achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl