NOS WielrennenAangepast

Henderson sprint naar leiding in GB

Greg Henderson heeft de tweede rit van de Ronde van Groot Brittannië gewonnen. Hij was in Stoke-on-Trent de snelste van een kopgroep van vijftien man, waardoor hij de leiding overneemt van André Greipel.

Al vroeg in de 160 kilometer etappe wisten Bozic en Golas (Vacansoleil), Porte en Marycz (Saxobank), Travis Meyer (Garmin), De Kort (Skil), Gianluca Brambilla en Canuti (Colnago), Albasini (Team Columbia), Sinkewitz (ISD), Thomas, Henderson, Martin en Wiggins (Team SKY), Craven (Rapha Condor) en Haussler (Cervélo) een flinke kloof te slaan naar het peloton.

Hoogerland sluit aan

Johnny Hoogerland ging met Darren Lapthorne in de achtervolging. De Australiër kon de Vacansoleil-troef echter niet volgen, waarna Hoogerland in zijn eentje de aansluiting tot stand bracht.

Op vijftien kilometer van de finish, toen Martin, Canuti en Brambilla al gelost waren, plaatsten Heinrich Haussler en Vacansoleil-Pool Michal Golas een aanval. De twee werden alweer snel teruggepakt.

De renners van Team Sky namen, rekenend op de sprintkwaliteiten van Henderson, in de slotfase het meeste werk voor hun rekening. De arbeid van Thomas en Wiggins werd door Henderson op waarde geschat: de Nieuw-Zeelander was oppermachtig in de sprint. Michael Albasini werd daarbij tweede, Heinrich Haussler derde, Koen de Kort vierde en Patrick Sinkewitz vijfde.

Henderson beschikt in het algemeen klassement nu over een voorsprong van veertien seconden op Albasini, Haussler en Porte. De Kort staat op zeventien tellen vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl