NOS NieuwsAangepast

Weer grote schikking in Klimop-zaak

Een aannemer uit Tilburg heeft in de Klimop-zaak een schikking getroffen met justitie. Hij betaalt ruim een miljoen euro voor zijn aandeel in de grote vastgoedfraude rond het Bouwfonds en Philips Pensioenfonds.

De aannemer werd verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Hij heeft de dagvaarding afgekocht met een boete van 350.000 euro en betaling van 660.000 voor het bedrag dat hij volgens het OM met de fraude heeft verdiend. Ook zal hij een werkstraf van tachtig uur uitvoeren.

De hoofdverdachte in de zaak betaalde eerder al ruim zeventig miljoen euro boete aan justitie. Hij moet wel terechtstaan. Met vastgoedhandelaar Hilders trof justitie een schikking van veertig miljoen euro.

Fraude

De betrokkenen worden beschuldigd van miljoenenfraude waarbij onroerend goed tegen lage prijzen werd gekocht en volgens afspraak voor veel te veel werd doorverkocht aan het Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed.

Het verschil werd in eigen zak gestoken. Daarmee was een bedrag gemoeid van 200 miljoen euro. Het Klimop-dossier is het grootste onderzoek naar vastgoedfraude in Nederland ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl