NOS NieuwsAangepast

Petraeus waarschuwt voor Koranverbranding

De hoogste Amerikaanse militair in Afghanistan, generaal Petraeus, heeft gewaarschuwd voor het plan van een Amerikaanse kerk om op 11 september korans te verbranden.

"Beelden van het verbranden van de Koran zullen ongetwijfeld worden gebruikt door extremisten in Afghanistan om de publieke opinie te beïnvloeden en geweld op te wekken", zei Petraeus. "De veiligheid van onze militairen en burgers zal gevaar lopen."

Een kerkgenootschap in Florida riep vorige maand op om tijdens een herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center en het Pentagon korans te verbranden. Deelnemers kunnen naar de kerk in Gainesville toe komen om een koran op de brandstapel te gooien.

Bidden

De leider van de kerk, Terry Jones, zegt in een reactie tegen nieuwszender CNN dat de verbranding gewoon doorgaat. "We zijn zeker van onze zaak, maar tegelijkertijd bidden we er over."

"We beseffen dat dit mensen zal beledigen, dat het moslims zal beledigen", zegt Jones. "Maar wij vinden dat de boodschap belangrijker is dan dat er mensen zijn die zich beledigd voelen."

Volgens Jones wil zijn kerk met de koranverbranding de extreme elementen van de islam waarschuwen dat de Amerikanen niet zitten te wachten op de sharia, de strenge islamitische wetgeving. Hij benadrukte ook dat hij zich niet bang laat maken door extremistische moslims.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl