NOS WielrennenAangepast

Sánchez voor twee jaar naar Rabobank

Rabobank heeft de Spaanse topper Luis León Sánchez voor twee jaar vastgelegd. De renner van Caisse d'Epargne is al de zesde aanwinst van de Nederlandse formatie.

Matti Breschel (Saxo Bank), Maarten Wynants (Quick-Step), Theo Bos (Cervélo) en Rabo-beloften Tom-Jelte Slagter en Coen Vermeltfoort gingen hem voor.

De pas 26-jarige Sánchez geldt als een sterke tijdrijder, een goed klimmer en een sterke finisher. Een maand geleden won hij de Clásica San Sebastian, de grootste Spaanse klassieker.

Breukink: "Ervaren winnaar"

Technisch directeur Erik Breukink heeft hoge verwachtingen. "Sánchez is een uiterst getalenteerde renner die bij ons past. Hij is sterk in de rittenkoersen en de grote rondes, kan sprinten en tijdrijden. Met hem halen we een aanvallend ingestelde, jonge maar toch ook ervaren winnaar binnen de Raboploeg."

Sánchez won in zijn profcarrière tot nu toe onder meer drie etappes in Parijs-Nice, twee in de Tour de France en hij boekte eindzeges in de Tour Down Under (2005), Challenge Mallorca (2007), de Ronde van de Middellandse Zee (2009) en Parijs-Nice (2009). Hij werd tweemaal Spaans kampioen tijdrijden, in 2008 en in 2010. In het eindklassement van de Tour van dit jaar eindigde Sánchez op de elfde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl