Jong Oranje verliest in Spanje

Jong Oranje heeft in zijn laatste duel in de kwalificatiereeks voor het EK zijn eerste nederlaag geleden. Spanje won in Alcoy met 2-1 van de van coach Cor Pot, die als groepswinnaar al zeker was van deelname aan het EK van volgend jaar.

In de gelijkopgaande eerste helft zette Sergio Canales Spanje met een subtiel hakje op 1-0. Bas Dost maakte uit de rebound gelijk, nadat Gerson Cabral de paal had geraakt.

Spaans overwicht

Na rust leidde een Spaans overwicht tot de 2-1 van Diego Capel. Oranje, dat MaikelKieftenbeld ook nog met rood verloor, kon daarna het tij niet keren.

Wel onderscheidde keeper Jeroen Zoet zich nog door een strafschop van Barcelona-talent Bojan Krkic te stoppen en trof Donny Gorter in de slotfase de paal.