NOS NieuwsAangepast

'Borsato niet schuldig aan faillissement'

The Entertainment Group (TEG), het bedrijf van onder anderen Marco Borsato, is failliet gegaan door wanbeleid door de bestuurders. Dat concludeert curator Jan Padberg in zijn rapport over TEG.

Volgens de curator hebben de bestuurders onder meer roekeloos andere bedrijven gekocht en 300.000 euro aan de boedel onttrokken. Ook was de administratie zeer onoverzichtelijk.

"Investeringen die veel minder rendabel blijken dan de op zich winstgevende Nederlandse kernactiviteit hebben op de financiële draagkracht van TEG een te grote wissel getrokken", concludeert Padberg,

Blaam

De curator stelt bestuurders en andere mensen die het beleid bij The Entertainment Group bepaalden aansprakelijk voor de geleden schade. Zanger Marco Borsato, die een belang had van bijna 25 procent in het bedrijf, treft geen blaam, aldus de curator.

Volgens Padberg was het bedrijf eigenlijk al in december 2008 failliet: het bankkrediet was op en het eigen vermogen uitgeput. Het faillissement werd uiteindelijk vorig jaar september uitgesproken. De curator schat de totale schade op zo'n 11 tot 14 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl