Waterpeil Dinkel zakt langzaam

In het riviertje de Dinkel in Twente zakt het waterpeil langzaam. Om vier uur werd het hoogste peil bereikt en daarna begon de wateroverlast minder te worden.

De Dinkel was overstroomd, waardoor in de plaats Losser kelders en straten blank kwamen te staan. Op veel kwetsbare plaatsen werden zandzakken neergelegd. Er waren voor de zekerheid hotelkamers voor bewoners langs de Dinkel gereserveerd, maar uiteindelijk hoefde niemand te worden geëvacueerd.

Hoewel het water zakt, heeft de politie iedereen aangeraden de zandzakken te lagen liggen omdat er morgen opnieuw veel regen kan vallen. Ramptoeristen is gevraagd uit het gebied weg te blijven om de wegen vrij te houden voor hulpdiensten.

Buursebeek

Ook Neede, op de grens van Twente en de Achterhoek, heeft te kampen met hoog water. Op sommige plaatsen is er water van de Buursebeek over de dijk gestroomd. Er is een crisisteam ingericht en er worden zandzakken neergelegd.

Bewoners kunnen op twee afhaalpunten zandzakken halen om hun huizen te beschermen. "We hebben deze punten ingericht, omdat onze prioriteit allereerst uitgaat naar het controleren van bruggen", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl