NOS NieuwsAangepast

Ambassade Bangkok wordt doorgelicht

Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt mogelijke misstanden op de Nederlandse ambassade in Bangkok. Er zou sprake zijn van corruptie en machtsmisbruik.

Er zijn berichten dat er is gesjoemeld met paspoorten en naturalisaties. Het ministerie kreeg in juni van een Nederlandse medewerker van de ambassade per e-mail een melding van misstanden.

"Wij kregen 18 juni van een lokale medewerker van Nederlandse nationaliteit van onze ambassade in Bangkok per mail melding van vermeende misstanden op de ambassade", laat Buitenlandse Zaken weten. "Een onderzoeksteam van het ministerie verricht ter plekke onderzoek."

Buitenlandse Zaken probeert nu vast te stellen wat er klopt van de verhalen. Het onderzoeksteam is vandaag aangekomen in de Thaise hoofdstad.

Fraudezaak

Begin dit jaar werd op de ambassade al een grote fraudezaak ontdekt. Een Thaise boekhouder die al jaren werkte voor de ambassade had ongemerkt enkele honderdduizenden euro's verduisterd.

De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar. De Nederlandse ambassademedewerker die toezicht moest houden op de man is volgens De Telegraaf teruggeroepen naar Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl