NOS NieuwsAangepast

Suriname beëdigt minister met dreadlocks

Door correspondent Hennah Draaibaar

De Surinaamse vice-president Ameerali heeft Martin Misiedjan beëdigd als minister van Justitie en Politie. In een bomvolle zaal met de hele ministerraad, leden van het Hof van Justitie, collega's, vrienden en familieleden, legde de eerste Surinaamse minister met dreadlocks de belofte af dat hij zijn volk en land naar eer en geweten zal dienen.

"De verantwoordelijkheid die op mijn schouders rust is immens. Ik besef dat het een zware verantwoordelijkheid is", aldus Misiedjan.

Conservatief

Voorafgaand aan zijn beëdiging was er veel te doen over de dunne vlechtjes die tot over zijn schouder hangen. In het conservatieve Suriname was er veel kritiek dat dat een minister niet past.

Volgens Misiedjans partijleider Ronny Brunswijk is er een gesprek geweest over de haardracht, maar was het geen probleem toen de aankomend minister aangaf absoluut niet van plan te zijn zijn haar te knippen. "Mensen moeten niet beoordeeld worden op hun uiterlijk maar op hun daden."

'One love'

Misiedjan zegt dat mensen moeten wennen aan zijn uiterlijk, maar hij vindt dat hij zijn overtuiging als aanhanger van de rastabeweging tot uitdrukking mag brengen.

Zijn eerste toespraak als minister sloot hij af met de woorden "One love is everybody", daarmee verwijzend naar de Jamaicaanse zanger Bob Marley en zijn affiniteit met de rastabeweging.

Venetiaan

Ronald Venetiaan, ex-president en voorzitter van de Nationale Partij Suriname, werd vandaag beëdigd als lid van de Nationale Assemblee, het Surinaamse parlement. Hij neemt nu pas zijn plek in, omdat hij hiervoor nog verplichtingen had als president.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl