NOS NieuwsAangepast

Poetin schiet walvissen met kruisboog

In zijn nieuwste spectaculaire persmoment heeft de Russische premier Poetin een walvis geschoten met een kruisboog op de woelige wateren van de Grote Oceaan. Voor de kust van het schiereiland Kamtsjatka verzamelde hij zo huidweefsel van het dier voor verder onderzoek.

Gekleed in waterdichte kleding schoot Poetin vanaf een rubberbootje op het zeezoogdier. Door de hoge golven had hij vier pogingen nodig het dier te raken. "Meestal werken we niet onder deze omstandigheden, de golven zijn te hoog", liet een meegereisde onderzoeker de pers nog fijntjes weten.

"Het was echt opwindend. Ik miste drie keer, maar de vierde was raak", lachte Poetin achteraf. Op de vraag van een journalist of de actie niet erg gevaarlijk was, antwoordde hij koeltjes: "Het leven is gevaarlijk."

Presidentsverkiezingen

Premier Poetin verschijnt maar al te graag zo stoer voor de camera. Zo liet hij zich ooit met ontbloot bovenlijf paardrijdend fotograferen. Ook schoot hij wel eens verdovingspijltjes af op tijgers en ijsberen om ze te chippen voor onderzoek, allemaal voor de lens van de camera uiteraard.

In 2012 zijn er presidentsverkiezingen in Rusland. Algemeen wordt aangenomen dat premier Poetin, die in 2008 niet herkiesbaar was als president, weer zal meedoen. Dit soort acties, die altijd breed uitgemeten worden in de Russische pers, houden hem zo lang in de spotlights.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl