NOS NieuwsAangepast

Doden bloedbad Mexico waren migranten

De 72 doden die dinsdag zijn gevonden in Mexico waren migranten. Volgens de autoriteiten waren ze uit El Salvador, Brazilië, Ecuador en Honduras op weg naar de grens met de Verenigde Staten.

De 58 mannen en 14 vrouwen lagen bij een ranch in San Fernando, niet ver van de grens met Texas. Sommige slachtoffers waren gekneveld en geblinddoekt.

Het is voorzover bekend het grootste massagraf dat de afgelopen jaren is aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of de slachtoffers kort na elkaar of over een langere periode werden gedood.

Vuurgevecht

De gruwelijke vondst werd gedaan nadat een gewonde migrant een militaire basis was komen binnenstrompelen. De man was met een kogelwond in zijn nek ontsnapt. Hij leidde de autoriteiten naar de boerderij.

Tijdens een vuurgevecht met het leger kwamen drie van de daders en een militair om het leven.

Losgeld

De Mexicaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de migranten door een drugsbende om het leven zijn gebracht. Het komt vaker voor dat migranten worden ontvoerd. Drugsbendes dwingen hen om drugs te smokkelen naar de VS of eisen losgeld van familieleden die al in de VS zitten.

De Mexicaanse autoriteiten hebben de hulp van de thuislanden van de migranten ingeroepen bij de identificatie van de lijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl