Peter R. de Vries opgepakt in Australië

Peter R. de Vries»
Peter R. de Vries peterrdevries.nl

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is in Australië gearresteerd. Dat meldt productiemaatschappij Blue Circle, waarvoor hij werkt.

De Vries is in de stad Perth zijn aangehouden voor huisvredebreuk. Hij wilde een brief overhandigen aan een man die van moord wordt verdacht. De man wilde de misdaadverslaggever niet binnenlaten en toen hij niet wegging, belde de man de politie.

Arrestatie

Australische agenten sommeerden De Vries om de omgeving van het huis te verlaten. Toen hij dat niet deed, werd hij samen met zijn medewerker Chantal van Schuylenburch opgepakt. Ook werden hun spullen in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk hoe lang De Vries en zijn collega moeten vastzitten.

Collega Kees van der Spek, die samen met De Vries en Schuylenburch is Australië was, noemt het "de omgekeerde wereld. Een moordverdachte wordt door de politie in bescherming genomen en iemand die hem opspoort en vragen wil stellen wordt gearresteerd."

Gevlucht

De misdaadverslaggever is bezig met een programma over de moord op Mariska Mast, een vrouw van 23 jaar die in 2008 in Honduras om het leven kwam. De Vries vermoedt dat zij is gewurgd door de 31-jarige Australiër.

Mast werd stervend bij een ziekenhuis afgeleverd door de man en zijn huisgenote. De man werd gearresteerd, maar een week later weer vrijgelaten, zonder zijn Britse paspoort. Omdat hij een dubbele nationaliteit heeft en ook nog een Australisch paspoort had, kon hij naar Australië vluchten.

De huisgenote werd later in Egypte aangehouden en wacht in Honduras op haar rechtszaak.

Deel deze pagina

Audio

  • Peter R. de Vries gearresteerd in Australië Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en een medewerker zijn gearresteerd in Australië. Zij waren in Perth om de verdachte van de... moord op Mariska Mast op te sporen. Die verdachte is een Australische duikinstructeur, vertelt De Vries' collega Kees van der Spek.

Video en Audio

  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 85 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 225 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 3182 keer afgespeeld

Meer video en audio