NOS NieuwsAangepast

Opening kabelmarkt ongedaan gemaakt

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft het besluit van de OPTA om de kabelmarkt te openen, vernietigd. Telecomwaakhond OPTA nam dat besluit om de concurrentie te stimuleren en om de kosten voor de consument te beperken.

Op grond van het besluit moesten de grootste kabelaars van het land, UPC en Ziggo, hun analoge kabelaansluiting aan andere bedrijven verkopen. Ook had de OPTA de kabelbedrijven verplicht tv-signalen van alternative tv-aanbieders over hun kabelnetwerken te leveren.

De vrije kabelmarkt is nu van de baan. Alle kabelbedrijven waren in beroep gegaan tegen het besluit van de OPTA, omdat ze vonden dat de telecomwaakhond de bezwaren over de te kleine concurrentie en te hoge prijzen niet hard kon maken. De rechter gaf ze daarin gelijk.

Tele2

Nieuwkomer op de kabelmarkt Tele2 zegt dat zijn klanten op korte termijn geen last hebben van de rechterlijke uitspraak. Het bedrijf verwacht dat de OPTA binnen een paar maanden met een nieuw besluit komt, zodat Tele2 "door kan gaan met het openbreken van de markt voor kabeltelevisie".

De Consumentenbond roept de minister van Economische Zaken en de Tweede Kamer op met nieuwe wetgeving te komen, "zodat consumenten kunnen kiezen". De bond gaat uitzoeken wat de uitspraak betekent voor klanten van Tele2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl