NOS WielrennenAangepast

Riccò toch naar Vacansoleil

De Italiaanse renner Riccardo Riccò rijdt komend jaar toch bij Vacansoleil.

Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren van de Nederlandse ploeg heeft de komst van de gewezen dopingzondaar bevestigd.

Met de handtekening onder het contract bij Vacansoleil is een einde gekomen aan de transfersoap rond de 26-jarige renner.

Riccò kocht zich eerder dit jaar vrij bij Ceramica Flaminia om zich weer in de grote koersen met de wereldtop te kunnen meten. Vorige week meldde hij een akkoord met Quick Step te hebben, maar daarmee was 'Il Cobra' te voorbarig.

Klimmer pur sang

Vacansoleil hoopt voor volgend seizoen op de ProTour-status en legde eerder al Belgisch kampioen Stijn Devolder vast. "We zochten nog naar een klimmer pur sang als aanvulling op onze formatie voor 2011", aldus de tevreden Team-manager Daan Luijkx.

"We delen de ambitie en aanvalslust met de Italiaan. Als je ziet hoe hij dit jaar de Ronde van Oostenrijk wint na hard gevallen te zijn en hij met een bebloed gezicht over de streep komt, dan zie je maar weer wat voor een renner het is."

"Aanvallend en eerlijk koersen"

Riccò werd tijdens de Ronde van Frankrijk in 2008, waarin hij twee beretappes op zijn naam schreef, betrapt op het gebruik van verboden middelen en kreeg een schorsing van 20 maanden aan de broek. Sinds maart 2010 is hij weer actief in het peloton.

"Ik ben blij dat ik terug ben en ondanks dat iedereen een tweede kans verdient, weet ik dat ik er nog niet ben", vertelt Riccò. "Ik wil de harten van het publiek weer veroveren door aanvallend en eerlijk te koersen. Ik geloof best dat dit even duurt maar ik ben op de goede weg."

Zero-tolerance

"Met de keuze voor Vacansoleil kom ik in een omgeving waar een zero-tolerance beleid is en waar schone wielersport zeer hoog in het vaandel staat, een ploeg die het goede voorbeeld geeft. Daar wil ik in mijn tweede wielerleven maar wat graag bijhoren."

"Tijdens de gesprekken was Vacansoleil streng in de voorwaarden, maar ook fair en ik heb vertrouwen in de samenwerking. Ik zal het vertrouwen en imago niet beschamen en ga dit met mooie resultaten onderstrepen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl