NOS NieuwsAangepast

Obama nuanceert moskee-standpunt

De Amerikaanse president Obama heeft zijn standpunt over de moskee in New York genuanceerd. Obama kreeg de nodige kritiek op zijn steunbetuiging voor de moskee die vlak bij Ground Zero moet komen te staan.

In Florida zei Obama dat hij het had gehad over vrijheid van religie in Amerika en "geen commentaar had geleverd op de wijsheid van het project" om bij Ground Zero een islamitisch centrum te bouwen, met daarin onder meer een moskee.

Vrijdag zei Obama dat moslims hetzelfde recht hebben om hun godsdienst te beoefenen als alle anderen. Daarbij hoort volgens hem ook de bouw van een plek om te bidden en samen te komen. Dat zei hij tijdens een diner met moslims in het Witte Huis vanwege Ramadan.

Maar zaterdag zei hij min of meer dat een moskee op twee huizenblokken afstand van de plek waar moslimterroristen 2750 mensen doodden misschien toch niet zo'n goed idee is.

Weerstand

De bouw van het islamitisch centrum bij Ground Zero stuit op veel weerstand. Tegenstanders vinden het een provocatie van de nabestaanden van de aanslagen op 11 september. Voorstanders zeggen dat het juist tot verbroedering kan leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl