NOS NieuwsAangepast

CDA-manifest krijgt steun

Een manifest van CDA-leden tegen regeringssamenwerking met de PVV heeft sinds de lancering donderdag ruim 2600 reacties opgeleverd. Het kritische manifest staat op de website wijstaanvooronzegrondrechten.org.

Volgens de initiatiefnemers zijn het vooral steunbetuigingen, van zowel binnen als buiten het CDA. Hoeveel CDA-leden het manifest precies hebben ondertekend, is niet duidelijk. Volgens de initiatiefnemers ondertekenen velen met "nog lid".

Overweldigend

De initiatiefnemers zijn "buitengewoon verrast door het geweldig aantal positieve reacties". "Het aantal reacties is niet alleen verheugend, maar ook overweldigend."

De kritische CDA-leden roepen in het manifest de partijtop op om de onderhandelingen met de PVV te stoppen. Ze vinden dat de PVV de beginselen van de rechtsstaat bedreigt en dat het CDA niet met zo'n partij moet samenwerken.

Ondertekenaars

De reacties van de eerste dag zijn verwerkt en komen neer op 333 ondertekenaars. Daaronder zijn er achttien bestuursleden van plaatselijke en provinciale afdelingen, 32 gemeenteraadsleden, twee statenleden en drie wethouders.

De kritische CDA-leden hopen dat de achterban op het congres alsnog nee zegt tegen het rechtse minderheidskabinet, met gedoogsteun van de PVV. Het CDA heeft ruim 68.000 leden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl