Rijkswaterstaat onderzoekt ongeval Dakota

Rijkswaterstaat is een onderzoek begonnen naar het mislopen van het transport van de Dakota op de A44. Dat heeft een woordvoerster gemeld.

Op de A44 bij Kaagdorp zat de Dakota vannacht uren klem tussen de randen van een brug. Het historische vliegtuig heeft forse schade opgelopen.

De Dakota C47 uit de Tweede Wereldoorlog werd vervoerd op een dieplader. De vleugels waren er ten dele afgehaald, maar toch was het gevaarte te breed. Vannacht werd de rest van de vleugels losgemaakt.

Bevrijdende Vleugels

Het ongeluk gebeurde om kwart voor één, pas tegen zes uur was het vliegtuig los. De Dakota kwam uit het museum Bevrijdende Vleugels in Best in Noord-Brabant.

Hij moet op het voormalige vliegveld Valkenburg als decorstuk dienen bij de musical Soldaat van Oranje. De musical gaat op 30 oktober in première in een speciaal daarvoor ontworpen theater.

Rijkswaterstaat onderzoekt "alle aspecten" van het ongeluk. Ook wordt gekeken naar de procedure rond de vergunningverlening. Het is onduidelijk wanneer het onderzoek wordt afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl