NOS NieuwsAangepast

Klink: WK-bod valt binnen de regels

De wereldvoetbalbond FIFA moet gewoon BTW betalen als het WK voetbal in 2018 of 2022 in Nederland wordt gehouden. Dat zei minister Klink van Sport na een bezoek van een delegatie FIFA-inspecteurs aan het Binnenhof.

Er wordt wel nagedacht over financiële compensatie achteraf, omdat Nederland zich anders uit de markt zou prijzen. "Je moet niet via de fiscaliteit het ene land een voorsprong geven op het andere, zodat de FIFA zegt: weet je, daar is het net iets aantrekkelijker", aldus Klink.

Binnen de regels

Verschillende belastingdeskundigen zetten vraagtekens bij het het Nederlandse WK-bod, maar volgens Klink vallen alle toezeggingen die het kabinet aan de FIFA heeft gedaan binnen de Nederlandse en internationale regels.

En als er toch regels moeten worden aangepast, zal het parlement daarbij worden betrokken. "Het is dus niet zo dat het Nederlandse parlement buitenspel staat."

Philips Stadion

De inspecteurs van de FIFA zijn vandaag en morgen in Nederland. Ze brachten ook een bezoek aan het Philips Stadion in Eindhoven en aan de Kuip in Rotterdam.

Donderdag gaat het gezelschap naar Amsterdam.

Nederland wil samen met België het WK voetbal van 2018 of 2022 organiseren. Begin december maakt de FIFA bekend waar het toernooi wordt gehouden.

Lees ook: 'We worden ietsje beter van WK'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl