NOS SportAangepast

Honkballers zijn Europese titel kwijt

De Nederlandse honkballers hebben hun Europese titel, die ze al elf jaar in bezit hadden, niet kunnen prolongeren. In de finale in Stuttgart was aartsrivaal Italië te sterk: 8-4.

De formatie van bondscoach Jim Stoeckel, die zaterdag in de finalegroep een fiks pak slaag had gekregen van Italië (11-3), kende een droomstart met een homerun van eerste slagman Eugene Kingsale.

De startende Italiaanse pitcher zag vervolgens alle honken vollopen met nul man uit. Oranje kon Tiago Felip Da Silva echter geen pijn doen. De Italianen, die in 1997 voor het laatst de beste van Europa waren, sloegen nog in hun eerste slagbeurt met drie runs onmiddellijk terug.

Opleving Oranje van korte duur

Werper Diego Markwell kreeg verder geen honkslagen meer tegen en werd na vijf innings door Leon Boyd afgelost. Diens eerste twee opponenten, Giuseppe Mazzanti en Jairo Gizzi, sloegen beiden een homerun en tilden de stand naar 5-1.

Aanvallend kon Oranje nauwelijks potten breken. Pas in de achtste inning kwamen er weer mensen in scoringspositie. De Italianen werden nerveus, maakten ineens fouten en zagen Oranje naderen (5-4).

De opleving was van korte duur, want in de gelijkmakende slagbeurt kregen twee Italianen, met de honken vol en nul uit, een vrije loop (7-4). Een wilde worp van Michiel Kampen bezegelde het lot van Nederland (8-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl