NOS NieuwsAangepast

Dodental overstromingen Pakistan stijgt

In het noorden van Pakistan is het dodental door de zware overstromingen opgelopen tot duizend. De autoriteiten vrezen dat het aantal nog verder zal stijgen.

Door aanhoudende moessonregens zijn in het noorden rivieren buiten hun oevers getreden. Op tal van plaatsen ontstonden aardverschuivingen.

Hulp

De Europese Commissie geeft dertig miljoen euro noodhulp aan Pakistan. Het noordwesten van het land wordt al dagen geteisterd door moessonregens en aardverschuivingen waardoor meer dan duizend mensen zijn omgekomen.

Naar schatting een miljoen inwoners zijn door het noodweer getroffen. Rivieren overstromen en een paar laaggelegen dorpen zijn weggespoeld.

Gezien de voorspellingen dat er het komende etmaal meer regen valt, wordt gevreesd dat het rampgebied zich nog zal uitbreiden.

Het geld uit Europa komt via hulporganisaties in Pakistan terecht en is bedoeld voor bijvoorbeeld zeil en dekens.

Hard nodig

De Europese Commissie was al van plan geld te geven aan Pakistan voor de op de vlucht geslagen bevolking in gebieden waar het leger vecht tegen de Taliban.

De eurocommissaris voor ontwikkelingshulp zegt dat het geld juist nu hard nodig is om ook de slachtoffers van het noodweer te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl