NOS NieuwsAangepast

Snijbrander spoorsabotage gevonden

De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat bij de spoorsabotage bij Lelystad, afgelopen maandag, de snijbrander van de dader is gevonden. Het KLPD heeft foto's van het gereedschap vrijgegeven in de hoop dat het publiek meer informatie kan leveren.

Ook maakte de politie meer bekend over hoe de sabotage werd ontdekt. Tot nu toe werd slechts gezegd dat een machinist iets verdachts had gezien op het spoor, maar nu werd onthuld dat de man de dader op heterdaad betrapte.

"De machinist zag een vonkenregen op de spoorrails voor hem", laat een woordvoerder weten. "Toen hij de trein had stilgezet en polshoogte ging nemen, zag hij in de verte een onbekende persoon weglopen. Naast het baanvlak zijn één gasfles en twee zuurstofflessen aangetroffen, en de snijbrander."

Verkennen

De dader had anderhalve meter rails in de lengte doorgesneden. Volgens de politie had hierdoor een trein kunnen ontsporen.

De politie heeft inmiddels de omgeving rond het spoor uitgekamd op sporen. Vermoed wordt dat de dader van tevoren in de buurt is geweest om de boel te verkennen. De politie vraagt dan ook mensen die verdachte personen in het natuurgebied de Hollandse Hout hebben gezien om contact op te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl