NOS NieuwsAangepast

Arnhem blijft geheid wakker

Omwonenden van het station in Arnhem kunnen de komende twee nachten op weinig slaap rekenen in hun eigen huis. ProRail heeft besloten om ook 's nachts te gaan heien, omdat het de ingrijpende verbouwing van het station anders niet op tijd klaar is. Daarom mogen de vierhonderd omwonenden twee nachten in een hotel slapen, op kosten van Prorail.

Vanwege een groeiend aantal reizigers en treinen wordt het station van Arnhem uitgebreid. Er komt een ongelijkvloerse kruising voor treinen en een extra perron.

Vertraging

Het project heeft vertraging opgelopen door een defecte heimachine en onvoorziene grondsanering. Sinds dinsdag wordt er al tot 's avonds laat geheid.

Omwonenden zijn het nu al spuugzat.

"Het gaat heel hard, het is een takkeherrie", zegt een vrouw die in de buurt van het station woont. "Vanmorgen om zes uur waren we al op. Maar je doet er niks aan."

Scheuren

"Je voelt de hele dag door trillingen", beschrijft een andere buurvrouw. "Ook als je in een woning staat, voel je het in je voeten. De tv moet ik heel hard zetten, wil ik het goed kunnen verstaan. En ik heb scheuren gekregen in huis, daar zijn ze voor langs geweest om foto's te maken."

Het station van Arnhem is tot zondag 22 augustus een bouwput.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl