NOS NieuwsAangepast

Dodelijk ongeval op circuit Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort is de bestuurder van een race-auto om het leven gekomen. De auto van de man vloog tijdens het rijden in brand en crashte.

Er zouden twee wagens op elkaar zijn gereden. De auto van de coureur belandde in de vangrail en vatte vlam. Volgens getuigen reed de man daarna nog enkele honderden meters door.

De bestuurder kon de auto nog aan de kant zetten, maar kon de auto vervolgens niet op tijd verlaten, waardoor hij levend verbrandde. Toegesnelde hulpdiensten waren te laat.

Het lichaam van de verongelukte man kon niet ter plekke uit het wrak worden gehaald. De wagen wordt daarom eerst naar Beverwijk getransporteerd.

Oorzaak onbekend

Er waren vandaag geen officiële wedstrijden op het circuit. De technische recherche onderzoekt de precieze oorzaak van het ongeluk op het circuit van Zandvoort. Over de identiteit van de man is nog niets bekend.

Het is vandaag precies 37 jaar geleden dat er op het circuit een ander dodelijk ongeluk plaatsvond. Tijdens de Formule 1-race destijds was het de Brit Roger Williamson die een crash niet overleefde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl