Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Disliken wordt 'm niet op Facebook Waarom je op Facebook niet kunt 'disliken' Je studiegenootje haalde zijn tentamen niet, de kat van je buurmeisje is overleden of de zanger van je favoriete band is ziek. Hoe reageer je dan op Facebook? 'Liken' kan niet, maar een zinnige reactie komt ook niet zo één, twee, drie in je op.
  • Enzo Enzo Knol, een dag na zijn fanmeeting Het leek Enzo Knol zo leuk, een ontmoeting met z'n fans, maar het verliep net iets anders.
  • Taylor Google haalt illegale downloads naar beneden Nieuw album downloaden? Het wordt binnenkort goed zoeken naar illegale websites. Google haalt die namelijk naar beneden in je zoekresultaten, waardoor je eerder terecht komt bij - bijvoorbeeld - Spotify en Google Play.