Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Jennifer Lawrence Hacker: "Ik heb naaktfoto's van celebs" Heeft-ie ze √©cht, of is het bluf? De hacker die gistermorgen naaktfoto's van Jennifer Lawrence op 4chan zette, zegt dat hij ook foto's van andere bekende vrouwen op z'n computertje heeft staan. Buzzfeed plaatste een screenshot van het beeldscherm van de hacker. En online gaat een gigantische lijst rond vol bekende personen van wie de hacker naaktfoto's zou hebben.
  • Langere intercity In welke trein kun je als - alles meezit - zitten? Vanaf vandaag zijn op een paar trajecten de treinen van de Nederlandse spoorwegen weer langer. De Spoorwegen zeggen dat de herfst altijd druk is. En met langere treinen wil de NS nu voorkomen dat treinen overvol raken en mensen moeten staan of zelfs niet mee kunnen.
  • De NOS op 3 wekdienst van maandag NOS op 3 Wekdienst 1 september Wat heb je vannacht gemist en wat moet je vandaag weten? Check de Wekdienst en je bent helemaal bij.