Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Linda en broer John de Mol Dreigbrief De Mol op gebakjes Linda en John de Mol worden al bijna een jaar lang bedreigd en afgeperst.
  • Het onderzoek werd gedaan onder de eerstejaars van L.V.V.S. Augustinus "Vrienden maak je sneller op een vereniging" Lid worden van een vereniging en dan maar heel snel vrienden maken in de eerste weken van je studententijd. "Niks voor mij", kan je denken, maar volgens wetenschappers uit Leiden, Oxford en Helsinki werkt het goed. Zij onderzochten de jaarclub-(of cordial)vorming op Leidse studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus. Vandaag presenteren ze de resultaten. Wat blijkt: je maakt sneller vrienden op een vereniging.
  • Demonstranten kijken naar demonstranten in Hongkong Spannende nacht in Hongkong Blijven de demonstranten, of zullen de autoriteiten de straten schoonvegen?