Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Tijdens het gamen wordt de gamer verrast door een arrestatieteam Gamer krijgt SWAT-team in z'n nek: swatting Zit je lekker een oorlogsspel te spelen, valt er ineens een SWAT-team binnen. Dat gebeurde een Amerikaanse gamer. Hij had net in de livestream van z'n spel Counter Strike tegen zijn medespelers 'I think we're being swatted' - toen de deur openbrak en inderdaad een zwaarbewapend arrestatieteam binnenviel.
  • Wacht houden bij grenspost vlakbij Novoazovsk Oekraïne weet het zeker: Rusland is binnengevallen Het lijkt erop dat Rusland een invasie is begonnen in Oekraïne. De NAVO denkt dat er al meer dan duizend Russische militairen meevechten met de pro-Russische rebellen, heeft een anonieme bron binnen de NAVO gezegd.
  • De robotvalk Robird Vogelverschrikker van de toekomst: Robird Hoe kom je van meeuwen, ganzen en andere vogels af op plekken waar je ze niet wil hebben - op een diervriendelijke manier? Met een andere vogel, Robird. Dat is een drone in de vorm van een valk of arend.