Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Strijders van IS Levensgevaarlijke zoektocht naar verloren zoon En toen was hij weg. Vertrokken naar Syrië om zich aan te sluiten bij IS. Een 15-jarige jongen uit Gouda verdween afgelopen zomer tijdens zijn vakantie in Istanbul met zijn ouders. Op Facebook liet hij een bericht achter:
  • Forel in het zwembad Niets boven het buitenbad Nee, er gaat niks boven een dagje uit in het buitenbad. Verschillende zwembaden zijn weer open vanwege het mooie weer.
  • Hangbrug Hele hoge hangbrug bijna af Voor wie ooit als klein welpje of woudloper bij de scouting heeft gezeten, is een hangbrug bouwen over een sloot een eitje.