Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Gaza begint zelf aan de wederopbouw Bevolking Gaza begint zelf maar met wederopbouw De wereld heeft miljarden gegeven voor de wederopbouw van Gaza, na de oorlog van deze zomer. Geld voor cement en andere bouwmaterialen. Maar het kan nog wel even duren voordat die goederen in de Gazastrook aankomen. Daarom zijn de Gazanen zelf maar vast begonnen.
  • 100 kilo wiet in je huis maar geen straf De rechtbank in Amsterdam vindt de coffeeshophouder wel strafbaar, maar geeft hem geen straf.
  • Het bewuste cupje koffiemelk Hitler op koffiecupjes in Zwitserland Cupje koffie iemand? Bovenstaand koffiecupje ligt in Zwitserse cafés. Voor de zekerheid maar even: je ziet een cupje met Adolf Hitler. Op andere cupjes staat de foto van de Italiaanse dictator Mussolini.