Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • Overzicht van vliegtuigcrash Laatste nieuws MH17: een overzicht Op 17 juli stortte vlucht MH17 boven Oekraïne neer. 298 mensen kwamen om, onder wie 196 Nederlanders. Verder lieten 42 Maleisiërs, 27 Australiërs, 12 Indonesiërs, 10 Britten, 3 Duitsers, 4 Belgen, 3 Filipijnen, 1 Canadees en 1 Nieuw-Zeelander het leven. Hieronder verzamelen we het laatste nieuws over de ramp.
  • Spuitbus Ook Nederlandse scheidsrechters mogen fluiten én spuiten Een fluitende én spuitende scheidsrechter: dat beeld kennen we al van het WK Voetbal in Brazilië. Ook in Nederland mogen scheidsrechters vanaf nu het witte schuim inzetten bij vrije trappen in het betaald voetbal.
  • De onderzoekers bij een brokstuk "We hopen dat het nabestaanden troost biedt" Een deel van het team van Nederlandse en Australische experts kon vandaag voor het eerst aan het werk op de rampplek van vlucht MH17. De experts kwamen daar via een nieuwe, langere en vooral veiligere route.