Hond getraind in weggooien afval

Zwerfafval is irritant en niemand heeft zin om dat op te rapen. Een Britse man heeft een goede oplossing bedacht. Hij trainde zijn hond, Lucky, om afval in zijn bek te nemen en in de vuilnisbak te gooien.

De hond heeft geleerd om zakjes, flesjes en blikjes te herkennen. Als hij glas ziet gaat hij blaffen, zodat zijn baasje kan controleren of er geen scherven bij liggen. De eigenaar wandelt met zijn hond twee uur per dag in Gloucester om de troep in buurtparken op te ruimen.

" Er is zoveel afval, dus veel verschil maakt het niet, maar de mensen vinden het fijn", zegt Lucky's eigenaar.

Deel deze pagina

Nieuws

NOS op 3

  • De cover van Newsweek Nieuwe uitvinder Bitcoin aangewezen De uitvinder van Bitcoin is niet Satoshi Nakamoto, maar Nick Szabo, een blogger en oud-professor. Dat zeggen Engelse onderzoekers.
  • Ronald Plasterk met baard 'Baardhype voorbij door evolutie' Reden tot paniek voor baarddragend manvolk:de baardhype is binnenkort over zijn hoogtepunt heen, volgens onderzoek van de University of South Wales in Sydney.
  • Lisanne Froon en Kris Kremers NOS.nl: Geen haar gevonden Kris & Lisanne In het bos van Boquete zijn geen haren gevonden van de twee vermiste Nederlandse vrouwen. Dat meldt een hooggeplaatste bron binnen het Openbaar Ministerie van Panama aan de NOS.