NOS NieuwsAangepast

Informele coalitiegesprekken voortgezet

Mark Rutte, Geert Wilders en Maxime Verhagen praten vandaag verder over de vorming van een regering. Sinds maandag voeren de leiders van VVD, PVV en CDA op een geheime locatie informele gesprekken.

Naar de inhoud van de gesprekken is het gissen, omdat het drietal de kaken stijf op elkaar houdt. "We horen niet veel", zegt politiek verslaggever Joost Vullings, "maar dat ze al zo lang praten is veelzeggend".

"Het betekent dat ze echt aan het serieus aan het onderzoeken zijn wat ze willen en ze bespreken meerdere thema's." Zo zal er over de grootte van de bezuinigingen gepraat worden en waar die vandaan moeten worden gehaald.

Hartinfarct Lubbers

Daarnaast praten Rutte, Wilders en Verhagen over wat voor coalitie ze kunnen vormen. Een variant met een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV wordt momenteel zeer serieus bekeken.

Gisteren bleek dat informateur Ruud Lubbers uiterlijk zaterdag duidelijkheid wil hebben van de drie gesprekspartners. Tot nu toe heeft hij nog niets van het drietal gehoord.

De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt een bericht dat Lubbers eerder dit jaar een hartinfarct heeft gehad. De RVD benadrukt dat hij nu in goede gezondheid is en zonder problemen de onderhandelingen kan leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl