NOS NieuwsAangepast

Laura mag zeilen van rechter

Laura Dekker mag van de rechter rond de wereld gaan zeilen.

De rechtbank in Middelburg heeft de ondertoezichtstelling van het 'zeilmeisje' opgeheven. De ouders van Laura mogen nu zelf beslissen of hun dochter gaat zeilen.

Ze hebben al gezegd dat zij achter het plan van Laura staan.

Bureau Jeugdzorg

De rechtbank honoreert daarmee het verzoek van bureau Jeugdzorg in Utrecht. Dat vindt dat de 14-jarige Laura klaar is voor haar soloreis rond de wereld en dat het niet langer nodig is om haar onder toezicht te houden.

De Raad voor de Kinderbescherming wilde juist dat Laura nog een jaar langer onder toezicht zou blijven. Maar de rechtbank vindt dat Laura aan alle voorwaarden voldoet.

Ze heeft een uitgebreid plan opgesteld, haalt goede cijfers op school en heeft afspraken gemaakt met de wereldschool, zodat ze ook onderweg aan haar opleiding kan werken. Laura werd vorige zomer onder toezicht gesteld toen zij aan haar tocht wilde beginnen.

Ontwikkeling

De rechters wilden eerst onderzocht hebben of de reis niet slecht is voor haar ontwikkeling. Sindsdien is de ondertoezichtstelling een aantal keer verlengd. Nu ze toestemming heeft, kan ze in het najaar vertrekken voor haar soloreis rond de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl