NOS NieuwsAangepast

Opruimen trein Stavoren begonnen

In Stavoren is een begin gemaakt met het opruimen van de ravage na het treinongeluk van zondagavond. Het werk loopt volgens ProRail voorspoedig. Als eerste werd vannacht de tankwagon weggehesen die door de ontspoorde onderhoudstrein was meegesleept in de ravage.

Het bergen is precisiewerk, ook omdat onderzoekers het bergen soms stilleggen voor onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Met snijbranders wordt het verwrongen staal doorgesneden, zodat de locomotief straks kan worden weggetakeld. De trein wordt uiteindelijk op een boot getakeld en verscheept naar Duitsland.

Het opruimen trekt veel publiek, ook vannacht stonden nog een paar honderd mensen te kijken. De bergingswerkzaamheden zullen nog twee tot drie dagen duren.

De treinen op de lijn Leeuwarden-Stavoren rijden inmiddels weer. Zaterdag vindt in Stavoren SKS-skûtsjesilen plaats. Omdat er dan veel mensen in het stadje worden verwacht, hoopt ProRail dan de ravage te hebben weggewerkt.

Oorzaak onbekend

Zondagavond schoot een onderhoudstrein door het stootblok op het kopstation van Stavoren en ploegde zich een weg door een watersportartikelen-zaak. Twee inzittenden van de trein raakten lichtgewond, voor de rest is er alleen grote materiële schade.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De politie heeft inmiddels met de gewonde machinist gesproken, maar doet daarover geen uitspraken zolang het onderzoek loopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl