NOS NieuwsAangepast

Kenners terrein waarschuwden voor chaos

De kritiek op de organisatie van de Love Parade, waarbij zaterdag negentien doden vielen, komt niet uit de lucht vallen. Mensen die het festivalterrein in Duisburg kennen, waarschuwden een week geleden al op internet dat het fout zou gaan.

Op de regionale nieuwssite Der Westen geven ze in reacties op berichten over de Love Parade aan dat het terrein en de toegangsweg niet berekend zouden zijn op een grote mensenmassa. Veel mensen waren bang dat het helemaal fout zou gaan.

"Ik ben geen klager, maar wat de organisatie en de stad hier flikken is gevaarlijke arrogantie. Een plaats aanbieden die geschikt is voor 350.000 mensen, terwijl ze denken dat er 800.000 komen. Waanzin. Een beetje paniek en de boel escaleert, wedden?"

"De verantwoordelijken voor deze waanzin moeten op een vlot vastgebonden worden. Maar de heren zullen zaterdag wel ergens ver weg zijn van de chaos. De sukkels zijn de burgers en de bezoekers van de Love Parade."

"Het zal een grote chaos worden. De stad had er beter aan gedaan de Love Parade te annuleren. Dan was de pers een paar dagen negatief geweest over Duisburg, maar over deze Love Parade gaan mensen het veel langer hebben, en helaas op een negatieve manier."

"Begrijp ik goed dat ze een miljoen mensen door die smalle tunnel naar het terrrein gaan proberen te leiden? Nou, in mijn ogen is dat een val, dat kan nooit goed gaan. Wie er in Essen en Dortmund bij was, weet hoe groot het gedrang daar al was, terwijl de toegangswegen er veel breder waren. Ik denk dat er doden kunnen vallen."

"Mijn buurman werkt bij de brandweer en hij zei ook dat het eigenlijk niet zou moeten doorgaan. Ze maken zich daar ernstig zorgen over hoeveel mensen er in het ziekenhuis komen met beenbreuken en andere verwondingen. Het terrein is ook veel te klein en heeft maar één toegangsweg. Wat ze moeten doen als er paniek uitbreekt, weten ze niet."

Crimineel

Op een ander artikel op de site over het festivalterrein wordt ook fel gereageerd. Woorden die steeds terugkeren zijn: waanzin, ramp, gekkenwerk en onverantwoordelijk.

"Wie Duisburg kent, weet dat het een totale chaos wordt."

"Wat de organisatoren doen, is het toppunt van criminaliteit. Wat als na de chaos ook nog paniek ontstaat, wat dan? Paniek betekent vluchten, en vluchten betekent dat je weg moet kunnen. Waar moet die massa mensen heen, als het misgaat, als er paniek uitbreekt."

"Als er iets misgaat, dan gaat het écht mis. En het was te vermijden geweest, als men het beter had gepland."

Blijf weg!

"Weten de verantwoordelijken wel wat ze doen? Als in zulke mensenmassa's met die beperkte ruimte een ongecontroleerde beweging ontstaat, dan vallen er doden en gewonden."

"Dit is gekkenwerk, dansen op de vulkaan!"

"We kunnen alleen maar hopen dat vanwege het weer sommige mensen wegblijven en er niets ergs gebeurt…onverantwoordelijk."

"Er is maar één toegang tot het terrein en er is een lange brug. Wat gebeurt er als hier paniek uitbreekt?"

"Als je leven je lief is, blijf je ver weg van deze waanzin."

"Dit wordt een ramp. Hoe kan een stad op het idee komen om een enkele toegang open te stellen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl