Recordinleg op levensloopregeling

Geraniums voor het raam»
Geraniums voor het raam Foto: poederbach/ Flickr - by-nc

Werknemers hebben vorig jaar een recordbedrag ingelegd op hun levensloopregeling. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het om 908 miljoen, tien procent meer dan in 2008.

Het is voor het eerst sinds de invoering van de regeling, ruim vier jaar geleden, dat werknemers meer zijn gaan sparen. Dat zou volgens het CBS te maken hebben met de discussie over de verhoging van de pensioenleeftijd.

Verlof

Met een levensloopregeling kunnen werknemers een deel van hun brutosalaris apart zetten. Het spaargeld kan later worden gebruikt voor onbetaald verlof.

Werknemers namen in 2009 ruim 35 procent meer tegoed op dan een jaar eerder, in totaal 164 miljoen euro. Ook dat is een record. Het totale tegoed op de levensloopregeling was 3,3 miljard euro aan het eind van vorig jaar.

Deel deze pagina

Audio

  • CBS over levensloopregeling Vorig jaar hebben werknemers een recordbedrag ingelegd op hun levensloopregeling. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek... ging het om 908 miljoen, tien procent meer dan in 2008.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio