NOS NieuwsAangepast

Facebook heeft half miljard leden

Laat uw reactie achter op ons artikel: Hoe gaat uw bedrijf om met Hyves en Twitter?

Facebook heeft haar vijfhonderdmiljoenste gebruiker geregistreerd. Dat heeft de eigenaar van de sociale netwerksite, de Amerikaan Marc Zuckerberg, in zijn blog laten weten.

Het bedrijf noemt het bereiken van een half miljard leden een "belangrijke mijlpaal" en denkt niet lang nodig te hebben voor de volgende mijlpaal, 750 miljoen leden. Zuckerberg zei onlangs al dat Facebook ook de 1 miljard leden gaat halen.

Hoewel Facebook nu een half miljard leden heeft, nam in juni de groei in de VS juist sterk af, volgens data-analysewebsite Inside Facebook. Vorige maand meldden maar 320.000 nieuwe leden zich aan bij Facebook, terwijl er in mei een astronomische 7,8 miljoen extra Amerikaanse gebruikers bij kwamen.

Kritiek

Facebook bestaat sinds 2004. Alleen al in de laatste zes maanden wist de netwerksite honderd miljoen nieuwe leden te winnen. In april 2009 had de site nog 'maar' tweehonderd miljoen gebruikers.

Ondanks het groeiende aantal leden is er ook kritiek op Facebook. Na een storm van kritiek over het privacybeleid van de site, besloot het bedrijf onlangs het veranderen van privacy-instellingen eenvoudiger te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl