NOS NieuwsAangepast

Verpleeghuizen ontruimd door brand Valkenswaard

De verpleeghuizen Taxandria en De Vlasgaard in Valkenswaard zijn vanavond preventief ontruimd. Beiden liggen vlakbij het industrieterrein waar een grote brand woedde in een recyclingfabriek voor plastic.

De gemeente wil geen risico nemen met de 148 bewoners van de verpleeghuizen, vooral vanwege de voortdurende rook en roetneerslag.

Bij de brand in het bedrijf Timco vielen geen gewonden. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Drie omliggende andere bedrijfspanden zwaar beschadigd.

Luchtalarm

De brand ontstond vanmorgen rond negen uur door nog onbekende oorzaak. Hij sloeg al snel over naar andere bedrijven, waarna het industrieterrein werd afgezet.

Via een luchtalarm kregen omwonenden het advies om ramen en deuren gesloten te houden, maar uit metingen bleek dat er geen gevaarlijke stoffen in de lucht zaten.

Informatienummer

Wel was de geur van verbrand plastic tot ver in de omgeving te ruiken en lange tijd waren er grote zwarte rookwolken boven het bedrijventerrein.

Uit voorzorg werden ongeveer honderd panden ontruimd. De gemeente opende een informatienummer (040-2083431) waar mensen met hun vragen terecht kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl