NOS SportAangepast

Westerhof en Berkhout behouden titel

Het duo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout heeft de wereldtitel in de 470-klasse geprolongeerd. In de medalrace eindigden de zeilsters voor de Scheveningse kust als derde.

Westerhof en Berkhout vochten in de finale een duel uit met Jo Aleh en Olivia Powrie. De Nederlandse boot nam de leiding in de enerverende finale; halverwege lagen de titelkandidaten eerste en tweede.

Doordat ze eigenlijk alleen op elkaar letten, vielen beide boten iets terug. Het duel werd ruim in het voordeel van de Nederlandsen beslecht (derde om zevende).

Voor Berkhout betekende dat de vijfde titel in de tweemansboot. Ze werd drie keer kampioen met Marcelien de Koning.

Goud voor Aussies Belcher en Page

Bij de mannen waren de Australiërs Mathew Belcher en Malcolm Page met een voorsprong van twintig punten al voor de finale zeker van de wereldtitel. Zij hoefden de race alleen uit te zeilen en deden dat met de tweede plaats.

De broers Sven en Kalle Coster, die als zesde naar de finale gingen, hadden bij een topklassering nog een klein kansje op een podiumplaats. Bij windkracht drie moest het duo op de Noordzee genoegen nemen met de zesde plaats, waarmee ze ook zesde werden in het klassement.

Page behaalde zijn vierde wereldtitel in de 470-klasse, maar zijn eerste met Belcher als stuurman. Drie keer won hij met Nathan Wilmot aan het roer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl